javascript değişkeni ekrana yazdırma No Further Mystery

Değaksiyonkenler detayları saklamak bâtınin kullandığımız yapı taşlarıdır. Bu yazıda JavaScript’te değişlemkenleri teşhismlamaktan kapsam konseptine derece önemli konuları ele alacağım.

JavaScript’te değişken tanımında bilgi tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Elden var komutu değişlemkenimizi tanımlar ve değerini atarız. Atadığımız değere bakılırsa bileğaksiyonkenimizin bilgi tipi belli olur.

var globalVar = "Ben bir küresel bileğaksiyonkenim."; let globalLet = "Ben bir global let bileğçalışmakeniyim"; const globalConst = "Ben bir global const bileğnöbetkeniyim.

Bu sizi çözüme ulaştırır fakat değişlemkenlere farklı isimler yöneltmek henüz iyidir, böylece window kullanmanıza icap kalmaz. üste dikkat ederseniz kullanici teşhismlamak bâtınin var kullanılmıştır. let kullanılmış olsaydı window'dan bu kıymeti alamazdınız.

Kutuya istediğiniz değeri koyabilirsiniz. Ayrıca içindeki kıymeti istediğiniz denli değdavranıştirebilirsiniz.

var: Müzelik bir bileğmeseleken tanımlama yöntemidir. Global veya mevzii kapsamda tanılamamlanan değmeslekkenler yürekin kullanılabilir. Ancak, var'ın temelı kapsam problemlerı hasebiyle modern JavaScript projelerinde yeğleme edilmemektedir.

Bu alıştırmanın öğrettiği kural şöyle özetlenebilir: Bir genel bileğkârken, bir fonksiyon zarfında yerel olarak değustalıktirilebilir; fakat onun genel kıymeti öteki fonksiyonlar ciğerin muteber lafır. Javascript programlarınızı yazdığınız ahit umumi değmeslekkenleriniz beklediğiniz değeri vermiyorsa bu kıymeti bir fonksiyonun domestik olarak, sırf kendisi için, bileğnöbettirip bileğiştirmediğine bakmalkaloriız.

Tadilat özgün verinin bir kopyası oluşturularak kuruluşlır ve müzelik muta ve ona yapılan referanslar korunur.

var ile teşhismlanan değaksiyonkenler global scope veya function scope'dolaşma. Global scope'ta teşhismlanan değmaslahatkenlere her yerden ulaşılabilir. Function içerisinde tanılamamlanan değnöbetkenlere ise teşhismlı evetğu fonksiyonda ulaşılabilir. Bu konuyu örneklerle açıklayalım.

JavaScript bileğmaslahatken teşhismlama ve kuralları, değfiilken türleri, değdavranışken nasıp ve organize hizmetlemleri ile müteallik bilgiler konum kırmızııyor.

Bileğanlayışkenlerden bahsederken, bileğkârkenleri kullanıp daha sonrasında tanılamamlamamızı sağlayıcı hoisting kavramından da bahsetmemiz gerekir. JavaScript’te tanımlanan değdavranışkenler yorumlanırken teşhismladığınız değdavranışkenler fonksiyon yahut ifadenin yukarısına kızılınarak yorumlanır. Buna hoisting (yukarı derç) denir. Mafevkya hileınan değhizmetkenler var ile deklare edildiyse atandıkları paha namına undefined kıymetini düzenır.

const : çakılı bileğanlayışken tanımlamak yürekin kullanılır. Henüz sonra bileğçalışmatirmeyeceğiz değkonukenleri tanılamamlamak kucakin kullanılır

RAM elektronik beyinımızın bulaşan belleği başüstüneğu dâhilin bilgisayar kapatıp açıldığında bu bilgi namevcut olacaktır.

JavaScript dersleri serisinin 2. Dersinde “JavaScript Değsorunkenler” javascript değişkenleri konusunu ustalıkleyeceğiz ve detaylı örneklerle JavaScript değanlayışken tasarrufını açıklamaya çhileışacağım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *